Sosyal Medya

Güncel

Co-Co çöktü ByLock’a girin

Emniyet teşkilatında FET֒nün ‘mahrem imamları’na yönelik yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programlarından Co-Co hakkında yeni detaylara ulaşıldı.



Genellikle FETÖ’nün kripto elemanlarının, Twitter ara yüzüne sahip Co-Co’yu kullandıkları ancak bu mesajlaÅŸma ağının 15 Temmuz günü teknik bir arıza yaptığı için ByLock’u kullanmak zorunda kaldıkları tespit edildi. Yapılan incelemelerde ÅŸifreli haberleÅŸme ağı Co-Co’nun verileri kendi kendine silen bir yazılımla korunduÄŸu görüldü. Co-Co’nun kilidi çözüldüğünde örgütün kriptolarının 15 Temmuz öncesi kendi aralarındaki bütün yazışmalara ulaşılacak.

TEKNÄ°K BÄ°R ARIZA

Edinilen bilgiye göre, örgüt imamlarının kullandığı asıl haberleÅŸme ağı Co-Co’ydu. Ciddi bir kilit mekanizmasıyla korunan sistem 15 Temmuz günü teknik bir arıza yaptı. Bunun üzerine ‘imamlar’ da ByLock üzerinden mesajlaÅŸmak zorunda kaldı. FETÖ’nün kendi aralarında haberleÅŸmek için en fazla kullandıkları sistem olan ByLock deÅŸifre edildi. 135 binin üzerinde ByLock kullanıcısına iliÅŸkin iÅŸlemler sürüyor. Savcıların, ‘ByLock dışında kullanılan en önemli program’ olarak gördükleri Co-Co üzerinde çalışmalar ise devam ediyor.

MAHREMLERÄ° ELE VERÄ°R

Adli biliÅŸim uzmanları, kripto imamların tercih ettiÄŸi Co-Co’nun kendi kendini silme özelliÄŸi bulunduÄŸunu, bu yönüyle çok iyi korunduÄŸunu, ancak kilidinin çözülmesi halinde, yakalanan FETÖ’cülerden ele geçirilen telefonlardaki yazışmaların deÅŸifre edilebileceÄŸini belirtiyor. EÄŸer bu gerçekleÅŸirse, 15 Temmuz öncesi FETÖ’cülerin Co-Co ile yazışmaları ortaya dökülecek. Mahrem yapının yazışmalarının deÅŸifre edilmesinin ardından bu yapıya iliÅŸkin ciddi verilere ulaşılacağı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.